- Om alt det, der betyder noget

Boganmeldelse Delia Owens “Hvor flodkrebsene synger”.
Delia Owens "Hvor flodkrebsene synger".
Delia Owens “Hvor flodkrebsene synger” handler om “marskpigen” Kyas barske og ensomme opvækst i sumpen i North Carolina og er en medrivende historie om kærlighed. Samtidig og tæt vævet sammen med Kyas historie og skæbne følger vi opklaringen af et muligt mord på landsbyens charmør.

Delia Owens “Hvor flodkrebsene synger”:

Delia Owens har debuteret i den skønlitterære verden med ”Hvor flodkrebsene synger”. Den har ligget på bestseller listerne i USA i to år og solgt over 4 millioner eksemplarer, ligesom den er oversat til mere end 40 sprog.

Forfatteren Delia Owens.

Delia Owens er født og opvokset i Georgia.  Hun er vist nok født i 1949…. Det oplyses ikke officielt nogen steder. Owens er zoolog. Hun har tilbragt en stor tid af sit liv i Botswana og Zambia i Afrika, og har forsket i bl.a. løver, elefanter og hyæner sammen med sin ex-mand, som også er zoolog. De prøvede også at beskytte de vilde dyr og arbejdede på forskellig vis imod krybskytteri. Hun har faktisk også skrevet flere bøger om sit liv i Afrika (ikke skønlitterært). Hun bor den dag i dag i Idaho ude i den smukke storslåede og vilde nordamerikanske natur.

www.deilaowens.com kan du læse lidt om hende, hendes liv og bøger. Men der er også mange interessante ting omkring hende, som ikke fremgår af hendes hjemmeside.

Der er noget ved Delia Owens og hendes liv, der pirrer min nysgerrighed. Hun synes at være en fascinerende kvinde og alene hendes livshistorie var nok til, at jeg blev grebet og klar til at læse ”Hvor flodkrebsene synger”.

”Hvor flodkrebsene synger” af Delia Owens.

 Delia Owens ”Hvor flodkrebsene synger” er en roman om den vilde og smukke Kya Clark, der vokser op i en hytte ude i sumpområderne udenfor landsbyen Barkley Cove i North Carolina i 1950’erne.

Kya bliver født i 1945. Kyas mor og hendes fire ældre søskende forlader alle hjemmet pga. en voldelig far, og da hun er 10 år gammel, forlader hendes far hende også. Kya må nu klare sig ganske alene i marsken.

Kya vokser således op alene og lever et ensomt og barskt liv i kampen for at overleve ude i marsken på marskens og sumpens præmisser.

Men hun er trods sin unge alder en meget viljestærk og selvstændig pige.

Hun er intelligent og følsom, og hun nærer en dyb kærlighed til naturen og dyrene. Netop naturen og dyrene bliver da også hendes hjem og familie, ligesom dyrene lærer hende mange ting om livet.

En dag kommer Mrs. Culpepper, som er inspektør, for at hente Kya, så hun kan komme i skole.

Kya prøver den lokale skole en enkelt dag, men hun bliver mobbet ud af skolen. Kya er som det vilde dyr vant til at flygte og undslippe, og Mrs. Culpepper får aldrig mere held med at få Kya i skole.

Kyas ensomhed brydes af møderne med drengen Tate, og der udvikler sig et nært venskab mellem de to.

Kya og Tate har flere ting til fælles heriblandt også en dyb interesse for og kærlighed til marsken og sumpen. Tate hjælper på flere måder Kyas passion for naturen til at udvikle sig endnu mere. Med tiden udvikler deres venskab sig til kærlighed, men Tate svigter også Kya, da han forlader hende.

Kya oplever nu ensomheden endnu voldsommere, end hun har gjort før, og hendes behov for kærlighed og behovet for at høre til synes at finde forløsning, da hun møder landsbyens charmør, Chase. Chase bliver dybt fascineret af den vilde og smukke Kya. Mødet med Chase sætter en række af begivenheder i gang, og ændrer Kyas liv fuldstændigt.

Samtidigt med at vi følger Kyas opvækst og liv, følger vi i bogen opklaringen af et mord, som trækker tråde til Kya og hendes liv. To små lokale drenge finder den døde mand i 1969, og politiet mistænker, at der er tale om mord. Landsbyboerne i Barkley Cove tror også fordomsfuldt på, at den vilde og smukke ”marskpige” er indblandet i hans død.

Jeg vil ikke røbe mere af handlingen i denne spændende bog.

Deila Owens kærlighed til og forståelse af naturen og hendes dybe forbundethed med naturen og dyrene skinner tydeligt igennem hele denne bog på den dejligste måde. Det og så hendes beskrivelse af den ukuelige Kya bærer bogen og dens historie.

Det er en dejlig bog at læse og krimidelen holdt mig også fanget.

Jeg kan kun anbefale Delia Owens “Hvor flodkrebsene synger” til en mørk efterårsaften.

Du kan købe ”Hvor flodkrebsene synger” her :  https://www.saxo.com/dk/forfatter/delia-owens_5918207?gclid=EAIaIQobChMIwMGT-Nek7AIVciB7Ch05kQC6EAAYASAAEgLc3_D_BwE&page=1

Velkommen til
Camillas World

Velkommen til min personlige verden, hvor jeg med hjertevarme og glimt i øjet stiller skarpt på det farverige kvindeliv 40+ og alt det som betyder noget for dig og mig som kvinde, menneske, veninde, mor, datter, gift eller single, og sidst men ikke mindst elsker.

Jeg håber du med denne blog kan få nye vinkler på livet, og ny viden og forståelse og kan finde inspiration til et endnu bedre liv for dig.

VELKOMMEN TIL Camillas World

Vi er alle unikke og fantastiske og skønne kvinder.  

På Camillasworld.dk, lever vi i det farverige kvindeliv 40+ og beskæftiger os med alt det vigtige i livet. Følg med og få nye vinkler på livet, og forståelse og find inspiration til et endnu bedre liv for dig.

/Camilla

  Har du en kommentar?

  Mere til dig

  Little Sun Charge

  Little Sun Charge

  Little Sun Charge – en bæredygtig solcelle oplader til din mobiltelefon. Skrevet af Camilla Munksgaard Har du også prøvet at komme ud af huset uden

  Læs mere »