- Om alt det, der betyder noget

Haruki Murakami “Første person ental” Boganmeldelse.

Af Camilla Munksgaard.

”Første person ental” er Haruki Murakamis seneste bog, der udkom her i foråret 2021.

Måske kender du allerede denne fascinerende forfatter og hans bøger? Så ved du, hvad du har at glæde dig til. Kender du ham ikke? Så er dette en skøn samling af 9 letlæste noveller, der inviterer dig indenfor i Murakamis fascinerende verden.

Haruki Murakami "Foerste person ental"
Bloggers By Heart.

Som du måske ved er jeg med i et skønt fælleskab for bloggere nemlig BloggersByHeart hvor vi hjælper og inspirerer hinanden.

Det er i samarbejde med mine bloggerkollegaer, at vi har lavet Bloggers By Heart Sommerserie 2021, som er en samling af anbefalinger til alt det, du kan foretage dig i din sommerferie 2021.
Læs mere sidst her i indlægget.

Med dette indlæg her på Camillasworld.dk, får du altså inspiration til dejlig sommerlæsning.

Første person ental.

Novellerne i ”første person ental” af Haruki Murakami handler bl.a. om kærligheden til sport – baseball, musik, kvinder, og venskaber.

De handler om almindelige mennesker, der oplever uforklarlige ting i livet. Men disse ting som vi oplever som uforklarlige i vores liv, føler vi jo oftest et behov for alligevel at kunne forstå og forklare.

Kærligheden til musik, især jazz og klassisk musik går igen i flere af novellerne.

I novellen ”Charlie Parker Plays Bossa Nova” kan du læse om en jazz fan, der som ung skriver en anmelder artikel om det ”perfekte album”, som han imidlertid selv opdigtede, men senere i livet støder han på dette albums opdigtede numre igen…

I ”Shinagawa-Aben” møder vi den unge kvinde Mizuki Ando. Mizuki er begyndt pludselig ikke at kunne huske sit eget navn. Der er ikke noget egentlig galt med den unge kvindes liv – hun er meget godt tilfreds på trods af småtingene, der måske kunne være lidt bedre. Men på bedste Murakami manér sker der forunderlige ting for Mizuki. Jeg synes, det er én af de bedste noveller i ”Første person ental”.

”Shinagawa-Aben” er nært tilknyttet den sidste novelle ”Shinagawa-Abens bekendelse”, hvor denne talende og venlige abe fortæller om sit liv og sine svagheder. Jo, Murakami er en mester i magisk realisme.

Murakami er selv en stor fan af baseball. ”Yakult Swallows digtsamling” er en vidunderlig novelle om kærligheden til sport, og hvilken betydning det har at være tilhænger af et hold/ at elske en sportsgren. Denne novelle handler bl.a. også om far-søn forholdet, da det var Murakamis far, der introducerede ham til baseball og fascinationen af sporten.

1.person ental er en samling af 9 fascinerende noveller om nogle af de store temaer i livet. De handler bl.a. om kærlighed, identitet, om minder og deres betydning, om ensomhed, om livets mening, og om det er skæbnen eller tilfældigheder, der former vores liv.

Kender du Haruki Murakami?

Haruki Murakami er en anerkendt japansk forfatter og oversætter født i Kobe, Japan 1949. Inden han blev forfatter, ejede han en jazz-klub sammen med sine kone. Han har boet i både Frankrig, Italien og Grækenland og modtaget utallige priser for sine bøger, der er oversat til mere end 50 sprog.

Jeg er stor fan af Murakami. Han skaber et helt særligt univers. Første gang jeg stiftede bekendtskab med ham var, da jeg læste 1Q84. Det er nu efterhånden nogle år siden jeg pløjede mig igennem 1Q84 – Det er en helt igennem fantastisk trilogi, jeg kunne tænke mig snart at genlæse😊

På Murakamis egen website kan du læse mere om Murakami og hans værker. Her kan du sågar finde links, som du kan lytte til, til den musik han nævner i nogle af sine værker. Læs mere om Haruki Murakami her https://www.harukimurakami.com/

h. C. Andersen prisen.

Haruki Murakami fik H.C. Andersen prisen i 2016, fordi ”Murakamis evne til at forbinde hverdag og virkelighed med magi og eventyr udspringer af et sprogligt mesterskab, der atter leder tanken hen på H. C. Andersen. Der er billeder og beskrivelser af natur og landskaber hos Murakami, som rummer en særlig poesi”.

Her kan du læse en af mindre andre boganmeldelser af en anden Murakami bog ”Sønden for grænsen og vesten for solen” https://camillasworld.dk/murakami-soenden-for-graensen-og-vesten-for-solen/

9 dejlige noveller om vigtige og interessante temaer i livet.

“Første person ental” er en skøn novellesamling.
Du kan købe “Første person ental” af Murakami her https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=34901&bannerid=43264&htmlurl=https://www.saxo.com/dk/products/search?query=Murakami+f%C3%B8rste+person+ental (Reklamelink)

Go’ fornøjelse 😊

ideer til din sommerferie – Bloggers By Heart Sommerserie 2021

Har du en altan? Så kig forbi Louise fra the Harbourgirl.dk, som har et indlæg med masser af inspiration og tips til indretning og brug af altanen, se her The Harbour Girl.

Skal du til Sønderjylland i sommerferien ? Hos Helle kan du læse om den kongelige køkkenhave på Gråsten Slot, se 5fodspor.

Se også forbi https://www.instagram.com/bloggersbyheart/, hvor du her i juni måned helt frem til d. 30.juni kan finde alt mulig inspiration til din sommerferie 2021.

Læg gerne din kommentar herunder 😊

Velkommen til
Camillas World

Velkommen til min personlige verden, hvor jeg med hjertevarme og glimt i øjet stiller skarpt på det farverige kvindeliv 40+ og alt det som betyder noget for dig og mig som kvinde, menneske, veninde, mor, datter, gift eller single, og sidst men ikke mindst elsker.

Jeg håber du med denne blog kan få nye vinkler på livet, og ny viden og forståelse og kan finde inspiration til et endnu bedre liv for dig.

VELKOMMEN TIL Camillas World

Vi er alle unikke og fantastiske og skønne kvinder.  

På Camillasworld.dk, lever vi i det farverige kvindeliv 40+ og beskæftiger os med alt det vigtige i livet. Følg med og få nye vinkler på livet, og forståelse og find inspiration til et endnu bedre liv for dig.

/Camilla

    Har du en kommentar?

    Mere til dig