- Om alt det, der betyder noget

Little Sun Charge
Little Sun Charge – en bæredygtig solcelle oplader til din mobiltelefon.

Skrevet af Camilla Munksgaard

Har du også prøvet at komme ud af huset uden at have fået ladet din mobil op?
Du mødes med din veninde på en café og I finder et hyggeligt bord og får sat jer. Men så opdager du, at der ikke er meget batteri på mobilen… Og strømstikket i væggen er lidt langt væk fra jeres bord. Her kommer et godt forslag til løsning af den situation – Little Sun Charge, en bæredygtig solcelle oplader med et super koncept bag.

Little Sun Charge
Little Sun Charge. Solcelle oplader designet af Olafur Eliasson og Frederik Ottesen med super koncept.

Mine børn har begge to fået en af deres mormor.Den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson har sammen med ingeniøren Frederik Ottesen skabt Little Sun Charge  – en meget flot solcelle oplader til din mobiltelefon.

Jeg er bare blevet så vild med Little Sun Charge og konceptet bag, at jeg synes, det er noget, der må deles her på camillasworld.dk

Little Sun Charge – solcelle oplader til mobiler designet af Olafur Eliasson sammen med Frederik Ottesen.

♦ Virker til små elektroniske enheder og standard USB, fx din mobil, e-reader mv.

♦ 7,5 time i solen giver et fuldt opladet batteri eller op til 150 timers lys (den kan også oplades via USB kabel og stikkontakt). Batterikapacitet 4400 mAh.

♦ Den har en indbygget lampe med tre lysstyrker.

♦ Den har en batteri- og opladnings-indikator.

♦ Kommer med en karabinhage og snor, fx til vandreture.

♦ Måler 14 x 14 x 2,5 cm.

Når du køber Little Sun Charge i Danmark eller et andet vestligt land, betaler du en lille overpris.
Denne overpris gør det muligt for lokale forhandlere at sælge solcelle opladeren til mobiler i et afrikansk land til en betalbar lokal pris til mennesker, der ikke har elektricitet i hjemmet.
Disse mennesker får således (også) adgang til bæredygtig energi.

 Little Sun Charge og dets koncept og historien om skabelsen.

Ideen til Little Sun projektet startede med at Olafur Eliasson og Frederik Ottesen ønskede at skabe en håndholdt solcelle lampe til mennesker i Etiopien, som ikke havde adgang til elektricitet i deres hjem.  Dette førte til skabelsen af Little Sun (den originale solcelledrevne lille håndholdte lampe), som blev lanceret i London på Tate Modern under de Olympiske lege i 2012.

Little Sun er også navnet på deres globale og socialt bevidste virksomhed, der leverer produkter med bæredygtig energi og samtidig sætter fokus på vores klima.

Virksomheden Little Sun sælger deres produkter online over hele verden og sørger for, at det kommer de lokale samfund uden elektricitet i Afrika til gode. Little Sun skaber således lokalt iværksætteri i disse afrikanske samfund og giver overskud lokalt.

Little Suns produkter fås i mere end 10 Afrikanske lande bl.a. Etiopien, Kenya, Ghana og Zimbabwe. Her bliver solcelle lamperne og solcelle opladerne således solgt til lokal betalbar pris af lokale forhandlere, der får overskuddet.

Produkterne fås også i vestlige lande fx i Europa og USA. I de velstillede lande sælges de solcelledrevne produkter til en lille overpris, således at lamperne og mobilopladerne kan sælges til en lavere og betalbar lokalpris i de afrikanske lande. Du kan læse mere om virksomheden Little Sun her på Little Sun’s egen website https://littlesun.com/

 Om Little Sun Charge og bæredygtig energi, som er et af FN’s verdensmål.

Et af FN’s verdensmål er at alle mennesker skal have adgang til bæredygtig energi.

Olafur Eliasson blev interviewet om Little Sun Projektet i FN’s nordiske nyhedsbrev september 2015. Han sagde om sit projekt :

“Vi bliver nødt til at arbejde sammen for at sætte handling bag ordene – for at sikre at målene ikke kun bliver vedtaget politisk, men implementeret i praksis i det daglige liv. Mit Little Sun-projekt er blot et enkelt eksempel på handling og der er brug for mange flere projekter som det”.

Olarfur Eliasson sagde endvidere om kunstens og æstetikkens betydning i Little Sun projektet :

” I min kunst forsøger jeg at bruge lys til at forme rum og miljøer og få folk til at tænke over, hvordan de opfatter verden og er en del af den. Jeg tror på, at kunst kan ændre verden ved at gøre et så vigtigt emne som tilgangen til energi forståeligt. Ikke blot intellektuelt, men også rent fysisk. Det er den form for oplevelser, der giver os en fornemmelse af at være en del af noget større og kan få os til rent faktisk at handle.”

Du kan læse artiklen fra FN’s nordiske nyhedsbrev september 2015 her https://unric.org/da/olafur-eliasson-forener-kunst-og-baeredygtig-udvikling/

 Little Sun Foundation.

 I 2017 lavede Olafur Eilasson en udvidelse til den sociale virksomhed Little Sun med Little Sun Foundation (non-profit organisation i Tyskland), som giver Little Sun produkter til nogle af de mest nødlidende mennesker rundt omkring i verden fx flygtninge i flygtningelejre og børn i skole, som ikke har elektricitet derhjemme og som med solcellelamperne kan lave skolearbejde hjemme.  Se mere her https://littlesunfoundation.org/

Little Sun Charge.

Jeg synes, det er virkeligt lækkert med en solcelle oplader til mobiltelefonen. Det gør dig jo uafhængig af, at mobilen skal være opladet, inden du tager ud ad døren, og fordi den oplader på solens lys, er du heller ikke afhængig af at finde et stik, hvor end du nu er. Og så synes jeg i øvrigt, at Little Sun Charge er ret flot med solen strålende i midten i alt det mørkeblå.

Mest af alt, giver det en rigtig god fornemmelse, at det er solen, der leverer energien!

Mine børn har den liggende på deres skrivebord, hvor den sørger for opladning af deres mobiler. Efter jul og Corona-online-undervisning (de har begge i skrivende stund undervisning hjemme) kommer den nok også med i taskerne i skolen.

Jeg ønsker mig selv en Little Sun Charge!

Jeg synes, Little Sun Charge og konceptet bag den er fantastisk – bæredygtig opladning til mobilen både til os selv og til mennesker i Afrika! Og samtidig hjælper vi ved handel mennesker i områder, der virkeligt har et behov for hjælp – og de får selv overskuddet.

Det er også en gaveidé til den, der rejser meget eller er meget på farten, til dine børn eller børnebørn, til dem der elsker vandreture, eller bare til dem der går op i bæredygtighed.

Du kan købe Little Sun Charge til 699 kr her https://solarcamp.dk/little-sun-charge-solcelleoplader

Velkommen til
Camillas World

Velkommen til min personlige verden, hvor jeg med hjertevarme og glimt i øjet stiller skarpt på det farverige kvindeliv 40+ og alt det som betyder noget for dig og mig som kvinde, menneske, veninde, mor, datter, gift eller single, og sidst men ikke mindst elsker.

Jeg håber du med denne blog kan få nye vinkler på livet, og ny viden og forståelse og kan finde inspiration til et endnu bedre liv for dig.

VELKOMMEN TIL Camillas World

Vi er alle unikke og fantastiske og skønne kvinder.  

På Camillasworld.dk, lever vi i det farverige kvindeliv 40+ og beskæftiger os med alt det vigtige i livet. Følg med og få nye vinkler på livet, og forståelse og find inspiration til et endnu bedre liv for dig.

/Camilla

    Har du en kommentar?

    Mere til dig