- Om alt det, der betyder noget

Boganmeldelse. Haruki Murakami ”Sønden for grænsen og vesten for solen”.

Af Camilla Munksgaard.

 

Haruki Murakami ”Sønden for grænsen og vesten for solen”.

Jeg havde lyst til at læse en bog af Haruki Murakami. Jeg læste for et par år siden trilogien ”iq84” – og jeg var helt tryllebundet af det forunderlige og fantastiske univers Murakami skaber og af hans smukke intense sprog. Valget faldt på ”Sønden for grænsen og vesten for solen”. Bogen skulle vise sig at være meget anderledes læsning end “iq84”. Men jeg følte mig hele tiden draget af den verden, Murakami skaber i denne bog…

Boganmeldelse. Haruki Murakami "Sønden for grænsen og vesten for solen."
Min læsekrog i sommeren 2020.
Hajimes udfordringer og valg.

Hovedpersonen i “Sønden for grænsen og vesten for solen” er drengen Hajime, der som 12 årig bliver forelsket i sin bedste ven pigen Shimamoto, som han kan tale med om alt.  Desværre må Hajime flytte, men følelserne for Shimamoto bliver siddende i ham.

Hajime vokser op og lever sit liv som voksen ung mand, alt imens han har adskillige møder med kærligheden i forskellige udformninger. Men Hajime former ikke nogen bånd så stærke som dem til Shimamoto. Imidlertid møder han alligevel en dag atter en kvinde Yukiko.  Hajime får en stærk og usædvanlig kærlighed med Yukiko. Mødet med Yukiko ændrer Hajimes liv på flere måder. De får børn sammen og Hajime starter en jazzbar. Han kommer til at leve et liv i ”overhalingsbanen”, men der er noget, som lurer i Hajimes indre liv. Der er noget i Hajimes liv, som ikke er helt fuldendt for ham…

En aften dukker Shimamoto pludselig op på en af Hajimes jazzbarer. Hajime kastes nu atter ud i nogle svære udfordringer og valg i både kærligheden og livet…

Kærlighedens mangefacetterede væsen.

Bogen handler, som du nok kan læse allerede nu, om kærlighedens mystiske væsen i dens mange udformninger. Men det er ikke en decideret kærlighedshistorie. Det er snarere en historie, som handler om de valg, vi træffer i livet, i kærligheden og i erotikken. De erotiske scener er meget naturligt og meget smukt beskrevede.

“Sønden for grænsen og vesten for solen” er en dejlig bog, som endda er nem at læse.

Det er en bog, der er nem at læse – persongalleriet er nemt og ligeledes er handlingen nem at følge med i.  Da jeg læste ”Iq84” skulle jeg holde tungen lige i munden nogle gange på grund af det store persongalleri og den ikke altid lige nemme handling, så dette var en ganske  anderledes læseoplevelse.

Men selvom denne bog er meget anderledes end ”Iq84” og nem, er den både virkelig skøn at læse og den har masser af saft og kraft og behandler meget klogt og udfordrende nogle af livets mest grundlæggende temaer for os som mennesker.  Jeg havde svært ved at lægge bogen fra mig når jeg læste, fordi jeg blev så opslugt af den verden Murakami skaber og af hans forståelse og fortolkning af livet.

Læs den og nyd Murakamis verden.

Du kan købe bogen her hos Saxo (Reklamelink) : https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=34901&bannerid=43264&htmlurl=https://www.saxo.com/dk/soenden-for-graensen-og-vesten-for-solen_haruki-murakami_indbundet_9788779550773  

Velkommen til
Camillas World

Velkommen til min personlige verden, hvor jeg med hjertevarme og glimt i øjet stiller skarpt på det farverige kvindeliv 40+ og alt det som betyder noget for dig og mig som kvinde, menneske, veninde, mor, datter, gift eller single, og sidst men ikke mindst elsker.

Jeg håber du med denne blog kan få nye vinkler på livet, og ny viden og forståelse og kan finde inspiration til et endnu bedre liv for dig.

VELKOMMEN TIL Camillas World

Vi er alle unikke og fantastiske og skønne kvinder.  

På Camillasworld.dk, lever vi i det farverige kvindeliv 40+ og beskæftiger os med alt det vigtige i livet. Følg med og få nye vinkler på livet, og forståelse og find inspiration til et endnu bedre liv for dig.

/Camilla

    Har du en kommentar?

    Mere til dig