- Om alt det, der betyder noget

Om måltidskasser og andre fif til mere tid og overskud i hverdagen.

Om måltidskasser og andre fif til mere tid og overskud i hverdagen.

Af Camilla Munksgaard.

Har du også alt for meget, du skal nå på en helt normal uge? Alt for travlt med det, du SKAL nå? Og for lidt tid til det, du OGSÅ gerne vil lave? Tid er jo for de fleste af os blevet noget, vi virkelig har lært at værdsætte. Og tid er også noget, vi ved, vi skal gøre noget ekstra for at få.

Her kan du læse om, hvordan jeg har prøvet at skabe lidt ekstra tid for os i vores hverdag. Tid, som vi kan bruge på at være sammen, gøre det vi gerne vil, tid som giver pusterum, ting som gør, at vi når det, vi faktisk skal nå, uden unødig stress og jag.

Jeg vil jo helst selv lave al mad fra bunden af, bl.a. især for at undgå unødig kemi, tilsætningsstoffer etc. Men jeg mangler tid. Og hvor kan man finde tid? Jeg har skabt mere tid ved et par enkle tiltag hjemme hos os i hverdagen:

 • Måltidskasser fra Aaarstiderne: de professionelle kokke planlægger ugens måltider og Aarstiderne sørger for levering til døren.
 • Jeg har fået ekstra køkkenhjælp til at hakke og snitte de mange grøntsager, vi bruger i maden i form af en super køkkenmaskine.
 • Min dressingflaske, som jeg bruger til hjemmelavet dressing, der står klar parat i køleskabet, når jeg har lavet en salat.
 
Om måltidskasser og andre fif til mere tid og overskud i hverdagen.
Dette er et eksempel på en måltidskasse fra Aarstiderne. Den kommer med en køleboks og en kasse til alt det andet – grønt og kolonial etc.
 
 
 
Fordele ved Aarstidernes måltidskasser.
 • Ingredienserne er økologiske, så ingen pesticider og andet grimt.
 • Du sparer tid på at planlægge, hvad I skal have at spise. (for mit eget vedkommende finder denne planlægning ellers altid sted i løbet af weekenden. Men jeg synes, det er en tidsrøver i weekendens dyrebare tid.)
 • Du sparer tid ved at slippe for at skulle købe ind.
 • Det er kokke, der har lavet opskrifterne, så du får lækkert og varieret mad (Jeg har selv en tendens til, at variationerne ryger en smule, hvis jeg ikke får lavet planlægningen i weekenden – simpelthen fordi tidspresset begrænser min kreativitet, og fordi jeg bare har 1000 andre ting, som jeg også gerne vil tage mig af. Men så har jeg et par børn, der venligt, men bestemte gør mig opmærksom på, at det fik de da i sidste uge eller forrige uge?!).
 • Mine børn får smagt noget andet end det, de ellers ville herhjemme. Jeg elsker, at mine børn på denne måde udfordres i deres smagsoplevelser. Det er lidt ligesom, når de er ude og spise hos kammeraterne – de smager noget, som hverken de selv eller vi har valgt hjemme. Og det, tror jeg bare, er rigtigt godt for dem – for verdenen bliver lidt større på den måde.
 • Mindre madspild. Portionerne er nøje målt op.
 • Aarstiderne tænker også i bæredygtighed og miljø. Fx prioriterer de lokale varer. Du kan læse mere her https://www.aarstiderne.com/om-aarstiderne/baeredygtighed-og-miljoe.
 • Jeg synes, priserne på måltidskasserne oftest er rimelige, når man ser på, hvad man får. Prisen bliver billigere, jo flere dage du bestiller måltidskassen til.
 
 
 
Ulemper ved måltidskasser.
 • Fordi portionerne er nøje opmålte, kan du ikke lige invitere andre spontant til middag fx en kammerat til dine børn.
 • Du kan ikke selv vælge, hvad du skal have at spise.
 • Pris – hvert måltid er dyrere pr. næse pr dag, jo færre dage du bestiller til.
 
 
 
Hvilke måltidskasser fra Aarstiderne får vi lige nu?

Jeg veksler mellem hvilke måltidskasser, vi får. I øjeblikket får vi børnefamilie-kassen hver anden uge og flexitarkassen hver anden uge. I vores familie har vi et par T-Rex’ere, der ikke er særligt begejstrede ved tanken om et måltid uden kød. Ikke desto mindre spiser de også med stor fornøjelse næsten samtlige måltider i flexitarkassen. Det siger noget om, at det er en lækker måltidskasse!

Du kan læse mere om flexitarkassen her https://www.aarstiderne.com/find-din-maaltidskasse/flexitarkassen.

I øvrigt så får vi også fast en frugtkasse og et par andre grønne ting hver uge. Det er fx rigtigt rart, at jeg aldrig tænker på at skulle købe frugt ind – heller ikke i weekenden.

I ferierne får vi sjældent måltidskasserne, fordi der har vi tid og overskud, og vi elsker jo at være i køkkenet her i familien. Men vi får stadig frugt- og grøntkasser leveret fra Aarstiderne.

Du kan se de mange forskellige måltidskasser man kan få hos Aaarstiderne her  https://www.aarstiderne.com/find-din-maaltidskasse/

 
 
 
Køkkenhjælp til at snitte og hakke de mange grønsager – Magimix.

Hjemme hos os spiser vi altid salat, når vi selv lægger menuen.  I den travle hverdag er varieret grønt i form af salat alligevel noget, jeg synes, der tager lidt tid. Der skal vaskes, snittes og hakkes. Fordi jeg jo bedst kan lide at servere mad, der er lavet fra bunden af i mit eget køkken, kan det hurtigt blive en tidskrævende ting at lave salat/grønt til 4+.

Det har jeg prøvet at optimere på to måder: Den ene er, at vi har fået en foodprocessor – en Magimix, som er virkelig tidsbesparende ift. fx snitning af meget grønt fx mange kåltyper. Der er naturligvis lidt opvask, men jeg synes, det er det værd.  Maden er på bordet hurtigere på et tidspunkt på aftenen, hvor det betyder noget, at maden kommer forholdsvis hurtigt på bordet.

Om Magimix, må jeg sige, at den er jo lidt stor at have stående på køkkenbordet. På den anden side er det en virkelig effektiv hjælper i køkkenet. Og den er muligvis ikke så flot i designet som min røde elskede Kitchenaid røremaskine. Men Magimix er effektiv! Du kan finde foodprocessorer her https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=34901&bannerid=18776&htmlurl=https://www.kitchenone.dk/soegeside/?search=food%20processor  (Reklamelink)

 
 
 
Dressingflaske:

En anden ting, jeg synes, der hjælper i køkkenet er vores dressingflaske. Den indførte jeg sidste år – og jeg må sige, at jeg elsker den! Hvis ikke vi havde denne, skulle jeg altid lave dressing, da jeg synes det ofte bliver lidt ensformigt og en anelse kedeligt, hvis man selv skal hælde sin olivenolie og eddike over.

Jeg laver altid en stor portion i flasken, så jeg er sikker på at have til flere gange.

Dressingflasken har den fordel, at dressingen er lavet fra bunden uden diverse tilsætningsstoffer etc.  Jeg tager den ud af køleskabet, når jeg går i gang med maden, så olivenolien lige når at blive ”sig selv”, og hælder den så over salaten lige inden servering. Skønt! Mindre forberedelse! Mindre opvask og oprydning.

Dressingflasken har også den fordel, at den ene af mine drenge helst ikke vil have dressing på salaten, men i øvrigt elsker grønt. På denne måde er der frit valg. Så ofte hælder vi ikke dressingen over salaten. Derimod står dressingflasken på spisebordet, så man selv bestemmer. Når vi ikke hælder dressingen over salaten, har det i øvrigt også den fordel, når vi ikke spiser den hele, at salaten ikke bliver kedelig og slatten i køleskabet, men stadig er lækker næste dag.

Man kan få et hav af forskellige dressingflasker. Jeg valgte en flaske, som jeg synes også kan stå på spisebordet fra Eva Solo.

Der findes mange forskellige typer af flasker, som er velegnede til dressing. Du kan købe dressingflasker her  https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=34901&bannerid=18776&htmlurl=https://www.kitchenone.dk/soegeside/?search=dressing+flaske. (Reklamelink) 

Du kan se opskriften på mine hurtige hverdagsopskrifter på dressing, som er velegnede til at kunne stå i køleskabet her https://camillasworld.dk/wp-admin/post.php?post=1115&action=edit.

Gør det nemt for dig selv!

Dressingflaske fra Eva Solo.
 
 
 
 
Vores travle hverdag.

Der er så mange ting, vi skal nå, og samtidig så mange ting vil gerne vil lave i vores travle hverdag. Jeg synes, det er vigtigt at prioritere, hvad vi bruger tid på.

Men nogle gange hjælper det også at gøre tingene på en anden måde 😊

Gør det nemt for dig selv – tænk over, hvordan du kan gøre din hverdag nemmere. Prøv fx en måltidskasse eller køb en dressingflaske og få smil på læberne, fordi du skabte mere tid til dig selv og din familie 😀

Hvad gør du hjemme hos dig selv for at skabe mere tid og luft i hverdagen? Har du nogle gode fif, så vil det være dejligt hvis du deler dem her nederst  på siden 😀

Velkommen til
Camillas World

Velkommen til min personlige verden, hvor jeg med hjertevarme og glimt i øjet stiller skarpt på det farverige kvindeliv 40+ og alt det som betyder noget for dig og mig som kvinde, menneske, veninde, mor, datter, gift eller single, og sidst men ikke mindst elsker.

Jeg håber du med denne blog kan få nye vinkler på livet, og ny viden og forståelse og kan finde inspiration til et endnu bedre liv for dig.

VELKOMMEN TIL Camillas World

Vi er alle unikke og fantastiske og skønne kvinder.  

På Camillasworld.dk, lever vi i det farverige kvindeliv 40+ og beskæftiger os med alt det vigtige i livet. Følg med og få nye vinkler på livet, og forståelse og find inspiration til et endnu bedre liv for dig.

/Camilla

  Har du en kommentar?

  Mere til dig